adunarea generala

Pentru al VII-lea an consecutiv, Asociaţia Naţională a Părinţilor Adoptivi din Moldova (APA), în colaborare cu Asociaţia „Amici dei Bambini, Moldova”, şi cu „Salvaţi Copiii, Moldova”, a întrunit toţi membrii săi în cadrul Adunării Generale.
Evenimentul a avut loc, sâmbătă, 24 iulie, în incinta Organizaţiei „Salvaţi Copiii, Moldova” (Chişinău, Str. C. Stere 1).
Cu această ocazie, părinţii adoptivi prezenţi în sală au putut împărtăşi sfaturi şi discuta despre frumoasa experienţă de adopţie, care îi leagă de câţiva ani.
Scopul evenimentului a constat atât în prilejuirea unei întâlniri de suflet pentru părinţii adoptivi, cât şi în prezentarea rezultatelor obţinute pe parcursul acestui an de activitate a Asociaţiei. În acest sens, în cadrul Adunării Generale, a fost dat citirii Raportul de Activitate anual, prin intermediul căruia au fost prezentate cele mai importante activităţi desfăşurate pe parcursul lui 2009. Printre acestea, menţionăm: organizarea unei tabere de vară pentru 30 copii adoptaţi; desfăşurarea cursurilor de formare pentru 20 asistenţi sociali, in scopul unei mai bune cunoaşteri a procedurii şi a legislaţiei din domeniul adopţiei; organizarea a 5 cursuri 9 cursuri de susţinere pre- şi post-adoptivă; organizarea celei de a VI-a ediţii a adunării generale, în perioada 7 – 9 august 2009, la care a participat cel mai mare număr de persoane (40 părinţi şi 44 copii), precum şi desfăşurarea activităţilor de sensibilizare a opiniei publice cu privire la adopţie, mediatizate pe larg în presa locală scrisă şi a audiovizualului.
În cadrul evenimentului, a fost prevăzută intervenţia unui psiholog, şedinţă care i-a ajutat pe părinţi să găsească răspunsuri la întrebările lor, dar şi să pună în discuţii unele probleme apărute în perioada de dinainte şi de după adopţie.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa în sală a Doamnei Valentina Buliga – Ministru al Muncii şi al Protecţiei Sociale a Familiei, care i-a felicitat pe părinţi pentru faptele lor, spunându-le că: „A fi un părinte bun este o calitate şi o responsabilitate demnă de admiraţie”, invitându-i să-şi consolideze forţele în cadrul Asociaţiei.
Totodată, doamna Ministru a ţinut să sublinieze importanţa ONG-urilor şi a Asociaţiilor obşteşti din ţară, care, potrivit Dânsei „…În ultima perioadă de timp au făcut multe lucruri în locul Statului şi i-au învăţat pe funcţionari să-şi schimbe atitudinea faţă de societatea civilă…”
La rândul lor, părinţii i-au putut adresa direct Doamnei Buliga, întrebări legate de domeniul legislativ în ceea ce priveşte procesul de adopţie, eventuale subsidii pentru copiii plasaţi în diferite forme de protecţie.
În urma Adunării Generale, conform Statutului Asociaţiei APA, a fost reales Consiliul de Coordonare, care, în prezent, numără 7 membri, scopul cărora este să reprezinte interesele părinţilor adoptivi, pe raioane, garantând astfel, o acoperire pe întregul teritoriu al ţării. Ulterior, din cei 7 membri, a fost înaintat spre funcţia de conducere a Asociaţiei un nou Preşedinte, care şi-a propus să realizeze câteva directive, pentru următorii doi ani de activitate.

Linquri utile: http://www.jurnaltv.md/#salvati-copiii-127246

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: